Moaştele Sfântului Pantelimon, de la Muntele Athos, au fost aduse la Iași, la pelerinajul închinat Sfintei Parascheva

Din această seară, pelerinii care ajung la Iași se închină și la moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Evenimentul are loc în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și al „Anului comemorativ al Sfinților tămăduitori fără de arginți” în Patriarhia Română. Este și un moment important pentru pelerinii care vin la Moaștele Sfintei Parascheva.

Moaștele Sfântului Pantelimon au fost aduse de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos.

Racla a fost dusă pentru început în Catedrala Mitropolitană, apoi așezată afară, lângă racla cu Moaştele Sfintei Parascheva.

Sfântul Pantelimon este cunoscut pentru darul său de a vindecs bolnavii, motiv pentru care este venerat în special în unitățile medicale.

A trăit în secolul al III-lea, în cetatea Nicomidia din Asia Mică, și a fost prigonit pentru credința sa în Hristos, suferind moarte mucenicească.

Evlavia credincioșilor față de acest sfânt taumaturg este bine cunoscută, fiind considerat un grabnic ajutător în alinarea celor bolnavi.

Moaștele Sfântului Pantelimon rămân la Iași până la sfârşitul pelerinajului dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

A început pelerinajul la Sfânta Parascheva de la Iași. Racla cu moaștele a fost depusă în Curtea Mitropolitană

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, marţi dimineaţa, la ora 6,30, din Catedrala Mitropolitană şi aşezată într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană, pentru ca pelerinii sosiţi la Iaşi să se poată închina.

The post Moaştele Sfântului Pantelimon, de la Muntele Athos, au fost aduse la Iași, la pelerinajul închinat Sfintei Parascheva appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *