Discuție „productivă” între Biden și Netanyahu, despre iminenta ripostă a Israelului în Iran. A participat și vicepreședinta Kamala Harris

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și premierul Benjamin Netanyahu au discutat, prin apel video, despre iminenta ripostă a Israelului în Iran. La discuție a participat și Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite.

A fost o abordare directă, productivă, a transmis Casa Albă. Președintele Joe Biden și-a afirmat angajamentul ferm față de securitatea Israelului și a condamnat atacul cu rachete balistice al Iranului, de la 1 octombrie.

De asemenea, Biden a subliniat dreptul Israelului de a-și proteja cetățenii în fața Hezbollah. A fost abordată și situația din Gaza, cu accent pe nevoia de eforturi diplomatice reînnoite pentru eliberarea celor luați ostatici de Hamas.

Președintele Joe Biden s-a referit și la situația umanitară a civililor. El a subliniat că este imperativă restabilirea accesului spre Nord, inclusiv prin revigorarea imediată a coridorului din Iordania.

Karine Jean-Pierre, purtător de cuvânt Casa Albă: „SUA și guvernul israelian au avut discuții încă de săptămâna trecută, după atacul Iranului, și sigur că acele discuții au continuat cu cea dintre președinte și prim-ministru. A început, evident, cu o discuție la nivel de personal, săptămâna trecută. Și, evident, cei doi lideri au avut ocazia să discute direct. Așa cum am spus, a fost o discuție productivă, directă. A durat aproximativ 30 de minute. Și se adaugă celor mai bine de o duzină de convorbiri pe care președintele și prim-ministrul le-au avut de la 7 octombrie, anul trecut.”

The post Discuție „productivă” între Biden și Netanyahu, despre iminenta ripostă a Israelului în Iran. A participat și vicepreședinta Kamala Harris appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *