Furtuna Kirk ajunge în Europa. Cod portocaliu de ploi și inundații în Franța. Fenomene meteo severe vor afecta și Italia, Belgia, Marea Britanie

Europa se pregătește de furtuna Kirk. Deși nu mai are forța unui uragan după traversarea Atlanticului, Kirk aduce vânt violent și ploi torențiale. Deja în mai multe zone din Europa vremea s-a stricat: bate un vânt puternic și plouă neobișnuit de mult.

În Portugalia, școlile au fost închise, nu se circulă pe șosele importante, din cauza copacilor prăbușiți, iar sute de mii de locuințe au rămas fară curent electric. Vântul puternic a distrus hectare întregi de culturi. Zona Porto e printre cele mai afectate. De asemenea, mai multe curse feroviare spre și dinspre Barcelona au fost anulate.

Frontul depresionar Kirk s-a extins în Franța, unde 34 de departamente sunt în alertă portocalie de ploi și inundații. Deja a plouat anormal de demult în mai multe regiuni.

Fenomene meteorologice, considerate de amploare, sunt însoțite de rafale de vânt și de perturbarea traficului feroviar în partea de sud-vest a tarii. Căile ferate franceze au decis întreruperea totală a circulației trenurilor pe anumite porțiuni ca măsură de precauție.

Météo France atrage atenția că pe o axă care traversează Franța de la nord spre vest va ploua într-o zi cât pentru o lună.

Furtuna Kirk ajunge în Italia. 5 regiuni sunt în stare de alertă. De asemenea, Belgia și Marea Britanie ar urma să fie afectate.

The post Furtuna Kirk ajunge în Europa. Cod portocaliu de ploi și inundații în Franța. Fenomene meteo severe vor afecta și Italia, Belgia, Marea Britanie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *