Nelu Tătaru, demis funcția de președinte PNL Vaslui. Fostul ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită de la pacienți de peste 100 de ori

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, se află la sediul DNA Iași pentru a fi audiat, potrivit unor surse judiciare. El este medic chirurg la spitalul din Huși și ar fi luat sume mici de la pacienți. Sunt în cercetare peste 100 de acte materiale. Politicianul a fost demis din funcția de președinte PNL Vaslui. Cu toate acestea, Tătaru se află printre propunerile PNL de candidat la alegerile parlamentare.

Nicolae Ciucă a propus în ședința BPN demiterea din funcția de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Propunerea a fost validată cu unanimitate de voturi.

Varujan Vosganian va asigura interimatul la conducerea filialei PNL din Vaslui, potrivit TVR Info.

A fost votată și retragerea politicianului de pe lista de candidați la alegerile parlamentare din decembrie. El va fi retras și din funcția de preşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.

Pacienții au făcut mai multe sesizări către DNA în care reclamau acte mici de corupție din partea medicului. La dosar ar exista imagini video cu Nelu Tătaru în timp ce ar fi luat mită, potrivit surselor. Fostul demnitar ar fi luat mită pentru acte medicale inclusiv găini și ouă de la pacienți sau rudele acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *