Președinta Comisiei Europene: Vom investi 1,8 miliarde euro în economia Republicii Moldova, în următorii trei ani

Președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, a anunțat despre un nou sprijin financiar pentru Republica Moldova, pentru următorii trei ani. „Cunosc că aveți un plan economic foarte ambițios pentru R. Moldova, și UE va sprijini acest plan”, a declarat von der Leyen în cadrul unui briefing susținut alături de președinta Maia Sandu, la Chișinău.

Potrivit președintei Comisiei Europene, ajutorul oferit de UE ar putea dubla dimensiunile economiei Republicii Moldova în următorii 10 ani.

„Vom investi 1,8 miliarde euro în economia Dvs. în următorii trei ani, și vom concentra aceste investiții în domenii care vor genera creștere economică și servicii publice. Deja avem mai multe proiecte în așteptare, vom renova mai multe școli, vom construi două spitale noi, în Bălți și Cahul, vom investi în rețeaua energetică, care vă va conecta la rețeaua europeană, la construcția drumurilor. O să aveți acces la aria de plăți unice cu taxe minimale.

Toate țările din UE au parcurs vremuri dificile cu pandemia, dar și suportând consecințele războiului rusesc din Ucraina, cred că R. Moldova va rămâne la fel de puternică și rezilientă. Fiți siguri că UE va rămâne în continuare de o manieră fermă alături de Dvs”, a declarat Ursula von der Leyen.

The post Președinta Comisiei Europene: Vom investi 1,8 miliarde euro în economia Republicii Moldova, în următorii trei ani appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *