La Londra s-a deschis un restaurant unde angajații sunt doar persoane fără adăpost. Mai mult, sunt instruiți chiar de un bucătar cu stele Michelin.
Inițiativa le-a venit fondatorilor în pandemie – când au vrut să ajute categorii defavorizate – și a luat amploare până când a devenit restaurant în toată regula.
Michael Brown, fondator Home Kitchen: Am primit o mulțime de CV-uri, de la tot felul de oameni: azilanți, adversari și suporteri ai Brexitului, veterani de război cu sindrom post-traumatic, oameni cu cazări temporare. De fapt, să-i întâlnim pe toți a fost un privilegiu.
Alex Brown, cofondator Home Kitchen: Ideea este să oferim oportunități celor ce au nevoie de ele. Uneori avem nevoie în viață de o a doua șansă, sau de a treia, sau de a patra, cât e nevoie. Asta facem noi. Dăm oamenilor șanse și, în același timp, ajutăm și industria ospitalității.
Lily, ospătăriţă: În fiecare zi câștigăm experiență și învățăm câte ceva nou. Ne place ce facem, nu e greu, e plăcut. Suntem prieteni, ca-n familie, ne simțim bine. Angajații primesc inclusiv calificare în domeniu – și sunt instruiți chiar de un bucătar cu stele Michelin.
Adam Simmonds, cofondator Home Kitchen: Trebuie să fiu atent la terminologia pe care o folosesc. Vorbesc cum fac de ani de zile și ei se uită la mine fără să înțeleagă deci da, o luăm de la zero.
Restaurantul e mai mult decât o afacere; angajații, chiar dacă mulți dintre ei nu au adăpost, sau locuiesc temporar în condiții dificile, primesc salariul mediu din Londra, adică echivalentul a 15 euro pe oră, și abonamente la transportul în comun.
The post Restaurantul cu stele Michelin din Londra, unde angajații sunt doar persoane fără adăpost appeared first on tvrinfo.ro.