Vladimir Putin, în vizită în Turkmenistan. Convorbiri cu preşedintele Iranului despre situaţia din Orientul Mijlociu

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a început vizita în Turkmenistan, unde urmează să susţină un discurs la o conferinţă internaţională în capitala Aşhabad, a anunţat vineri preşedinţia rusă, preluată de Reuters.

Un video difuzat de Kremlin l-a arătat pe Putin sosind într-o limuzină la locul de desfăşurare a conferinţei şi dând mâna cu omologul său turkmen, Serdar Berdîmuhamedov.

La eveniment este aşteptat, între alţi lideri regionali, şi preşedintele Iranului, Masoud Pezeshkian, cu care Vladimir Putin are prevăzută o întâlnire bilaterală pentru a discuta despre situaţia din Orientul Mijlociu, a mai indicat Kremlinul.

Moscova şi Teheranul au condamnat atât atacurile israeliene împotriva Fâşiei Gaza, cât şi bombardamentele împotriva teritoriilor libanez şi sirian, în timp ce Kremlinul s-a abţinut să critice lansarea de rachete iraniene împotriva Israelului. La mijlocul lunii septembrie, Putin a ordonat semnarea unui acord de parteneriat strategic cu Iranul imediat după ce Occidentul a aprobat noi sancţiuni împotriva Teheranului, acuzându-l de furnizarea de rachete balistice Moscovei.

 

The post Vladimir Putin, în vizită în Turkmenistan. Convorbiri cu preşedintele Iranului despre situaţia din Orientul Mijlociu appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *