Comandant-șef al forțelor armate ucrainene: Rusia a transferat aproximativ 50.000 de soldați în regiunea Kursk

Rusia a transferat aproximativ 50.000 de soldați din alte sectoare ale frontului în regiunea Kursk, a declarat comandantul suprem al Ucrainei, Oleksandr Sîrski.

Rusia a transferat aproximativ 50.000 de soldați din alte sectoare ale frontului în regiunea Kursk, a declarat comandantul suprem al Ucrainei, Oleksandr Sîrski.

„Știm despre aproximativ 50.000 de soldați din alte sectoare care au fost transferați în direcția Kursk”, a declarat Sîrski într-un documentar difuzat la televiziunea națională.

Ucraina a lansat ofensiva în regiunea Kursk la începutul lunii august, susținând că a cucerit până la 1.300 de kilometri pătrați și 100 de așezări.

Conducerea ucraineană a declarat că unul dintre obiectivele-cheie ale operațiunii a fost deturnarea forțelor ruse de pe câmpurile de luptă ucrainene.

Cifra lui Sîrski reprezintă o creștere față de estimarea președintelui Volodimir Zelensky din 19 septembrie, când acesta declara că 40 000 de soldați au fost deviați către sectorul Kursk.

Potrivit lui Sîrskyi, redistribuirea a slăbit pozițiile rusești în alte zone, și anume în sectoarele Zaporojie, Herson și Kramatorsk.

„Acest lucru, desigur, ne-a facilitat desfășurarea operațiunilor defensive”, a notat el.

Chiar dacă forțele ucrainene continuă să dețină teritoriul rusesc în regiunea Kursk, ofensiva rusă continuă în estul Ucrainei.

Armata ucraineană a fost forțată recent să se retragă din Vuhledar, un oraș din sudul regiunii Donețk care a rezistat atacurilor ruse timp de doi ani.

Lupte grele sunt, de asemenea, în desfășurare în Chasiv Yar și Toretsk din regiunea Donețk, iar trupele ruse se apropie de un centru logistic cheie din Pokrovsk.

Între timp, Rusia încearcă să disloce trupele ucrainene de pe teritoriul său din regiunea Kursk.

În timp ce forțele Kievului au reușit să oprească un contraatac rusesc la mijlocul lunii septembrie, site-ul de monitorizare DeepState a declarat la 10 octombrie că forțele ruse au obținut recent un succes tactic pe flancul stâng al Ucrainei. Rusia ar fi concentrat o forță considerabilă în zonă și încearcă să obțină un punct de sprijin în apropierea satului Novoianovka.

Oficiali americani de rang înalt au declarat pentru Bloomberg că forțele ucrainene ar trebui să poată menține teritoriul confiscat în regiunea Kursk din Rusia timp de mai multe luni sau mai mult, datorită unui flux constant de provizii și a concentrării Moscovei asupra estului Ucrainei.

The post Comandant-șef al forțelor armate ucrainene: Rusia a transferat aproximativ 50.000 de soldați în regiunea Kursk appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *