„Europa printre rânduri”. Bătălia extremelor în Parlamentul European. Metsola: “Aici nu e Eurovision”

A fost o săptămână plină la Strasbourg, unde s-a întrunit Parlamentul European. Ca de obicei, pe lângă voturi, dezbateri şi rezoluții a fost rost și de scandal. Despre ce a fost vorba, aflăm din rubrica „Europa printre rânduri” cu Lucian Pîrvoiu.

Orban, discurs cu cântec în Parlamentul European

Cu întârziere de o lună, cauzată de inundațiile teribile prin care a trecut și Ungaria, premierul Viktor Orban a ajuns la Strasbourg pentru a prezenta prioritățile președinției maghiare a Consiliului la jumătatea acesteia, adică la trei luni de la preluarea ei. În primul rând apreciem, ca români că a mai subliniat o dată obiectivul integrării totale a României în spațiul Schengen. În ceea ce privește restul, discursul său a fost o lungă răfuială cu Bruxelles-ul și cu Ursula von der Leyen. Un discurs boicotat copios de stânga radicală din Parlament, care a intonat imnul antifascist pe care îl știți din Casa de Papel, “Bella Ciao”.

Bătălia extremelor

Roberta Metsola a spus că Parlamentul nu e Eurovision și mare dreptate a avut. Pe lângă faptul că au cântat ca o gașcă de petrecăreți în miez de noapte, deputații conduși de Manon Aubry nu au prea multe a-și pune în drept. Sunt în general scandalagii, iar șefa lor, Manon Aubry, membră a partidului comunist, troțkist, al lui Jean Luc Melanchon, La France Insoumise e specializată mai degrabă în astfel de spectacole și mai puțin în activitate parlamentară. Ați crezut că doamna Șoșoacă e singura deputată spectaculară de la Parlamentul European? Așa că, o fi Orban iliberal, dictator, dar mai ușor cu comunismul pe scări doamna Aubry și cu confiscarea repertoriului antifascist.

Tren cu europarlamentari, în flăcări

Spuneam la începutul rubricii ca a fost o săptămână de foc la Strasbourg. La propriu. Trenul cu care au plecat o parte din eurodeputati și asistenții lor la Bruxelles a luat foc. Mai precis locomotiva. Lumea a fost evacuată din vagoane fără bagaje și a tras o sperietură groznică. Vorbim de Strasbourg, oraș în care în 2018 a avut loc un sângeros atentat terrorist soldat cu 5 morți și 11 răniți. Așa că bine că toată lumea a scăpat cu bine.

The post „Europa printre rânduri”. Bătălia extremelor în Parlamentul European. Metsola: “Aici nu e Eurovision” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *