Mark Rutte, după întâlnirea cu Zelenski: Serios, încetați să vă mai faceți griji pentru o eventuală președinție Trump

Serios, încetați să vă mai faceți griji pentru o eventuală președinție Trump, a transmis secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Mark Rutte. El a făcut această declarație în Downing Street 10, în fața reședinței premierului britanic, după o întâlnire cu președintele Ucrainei, Volodimir Zekenski, și Keir Starmer.

Mark Rutte: secretar general NATO: Nu am un mesaj pentru președintele Trump, pentru că îl cunosc bine. Am lucrat, în rolul meu anterior de prim-ministru, timp de 4 ani cu el. Știu că înțelege pe deplin și că este de acord cu mine că această luptă din Ucraina nu este doar despre Ucraina, ci și despre siguranța și securitatea viitoare a Statelor Unite. El știe acest lucru. Știm, de asemenea, că în SUA, în Congres și în Senat, există un larg sprijin bipartizan pentru acest lucru. Așa că, serios, nu vă mai faceți griji cu privire la o președinție Trump. Nu știm cine va câștiga. Voi lucra cu Kamala Harris dacă ea va fi aleasă. Voi lucra cu Donald Trump atunci când va fi ales.

– Nu vă faceți griji că președintele Trump va retrage sprijinul pentru Ucraina?

Mark Rutte: Nu sunt îngrijorat în privința asta, pentru că sunt absolut convins că Statele Unite sunt implicate pentru că înțeleg că nu este doar pentru Ucraina, ci și pentru ele.

The post Mark Rutte, după întâlnirea cu Zelenski: Serios, încetați să vă mai faceți griji pentru o eventuală președinție Trump appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *