Elevii de la Școala Șeica Mare, o comună din Sibiu, vor avea uniforme făcute la croitoria din localitate

Școala din Șeica Mare va deveni în acest an școlar prima școală din mediul rural care va introduce uniforma școlară. Directorul instituției speră ca elevii să înceapă cel de-al doilea modul purtând noua îmbrăcăminte, notează Turnul Sfatului.

Prof. Marius Popescu, directorul Școlii Gimnaziale din Șeica Mare spune că de un an face demersuri pentru a introduce uniforma școlară, iar acum a reușit să facă concret, primii pași.

Au ales cum va arăta uniforma, cine o va face, au făcut câteva fotografii și au anunțat demersul pe pagina de socializare a unității școlare.

„Uniforma a fost solicitată de către părinți. Au venit la mine și m-au întrebat dacă nu putem găsi ceva reprezentativ pentru școală. Mi s-a părut o idee foarte bună. Timp de un an de zile am căutat, ne-am interesat să putem ajunge la un cost minim care să nu fie nici foarte mare, dar să avem și calitate. Inițial am găsit în Sibiu două firme care ne-au spus că ne vor face tricouri polo într-o singură culoare, dar după mai multe discuții am ajuns la concluzia că uniforma pe care ne-o dorim este cea pe care o vedeți în fotografii”, a povestit pentru Turnul Sfatului directorul.

Acesta spune că, în cele din urmă, au găsit o firmă chiar din comuna Șeica Mare care va face vestele copiilor.

Ne-am bucurat că am găsit această croitorie la noi în comună pentru că în același timp banii se întorc la noi. La ei vom face acele veste și urmează ca părinții să achiziționeze cămășile, pantalonii, respectiv fustele”, a mai spus directorul.

Vor avea uniforme elevii de la pregătitoare și până în clasa a VIII-a.

Uniformele vor costa în jur de 150 de lei.

Directorul își amintește că în urmă cu o zi o fată însoțită de mama ei, ambele dintr-un sat vecin unde este și acolo o școală condusă de el, au venit în biroul lui să-i ceară ajutor în legătură cu bursa socială, iar fetița i-a ridicat și altă problemă.

Mi-a spus fata că râd copiii de ea că nu are cu ce să se îmbrace, dar că nu are de unde că sunt cinci frați în familie și dacă nu aș putea să o ajut cu haine. Când i-am spus de uniformă s-a bucurat foarte mult că nu va mai fi marginalizată. Atunci am știut că facem un lucru bun care va rezolva probleme legate de bullying, de educație, de atitudinea și respectul copiilor la adresa școlii”, a mai spus prof. Marius Popescu.

În Școala Gimnazială Șeica Mare sunt peste 350 de copii. Directorul speră ca până va începe modulul al doilea, copiii acestei școli să aibă uniformă.

Marius Popescu explică și faptul că demersul nu este unul obligatoriu, 86% dintre părinți au fost însă de acord cu el: „Nu este ușor. Vă spun sincer este foarte greu să duci la capăt o astfel de provocare. 14% dintre părinți s-au abținut și nu vreți să știți ce mi-am auzit. Sunt numit dictator și toate cele, dar eu spun că merită. Nu-i oblig pe părinți. Cine nu vrea uniformă, nu va avea”.

The post Elevii de la Școala Șeica Mare, o comună din Sibiu, vor avea uniforme făcute la croitoria din localitate appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *