Elevii danezi, din ce în ce mai violenți. Profesor suplinitor: “Am fost amenințată cu crosa de hochei”

Hărțuirea, violența și amenințările au devenit obişnuinţe în şcolile din Danemarca. De cele mai multe ori, profesorii nu au pregătirea necesară pentru a gestiona aceste situaţii, mai ales cei aflaţi la început de drum. Dascălii sunt responsabili, nu doar pentru munca la clasă, dar trebuie să intervină şi pentru a aplana conflictele între elevi.

Comportamentul inadecvat al elevilor este din ce în ce mai prezent în sălile de curs. Într-un cartier din Copenhaga, cunoscut pentru numeroasele provocări sociale, dificultăţile de relaţionare şi manifestările violente încep de la vârste fragede.

Natacha Lange, profesor suplinitor: Am fost amenințată cu crosa de hochei, pentru că nu le-am dat voie copiilor să aducă anumite jucării în clasă. Mi s-au spus niște lucruri extrem de violente și dezgustătoare, chiar dacă am încercat doar să consolez elevii atunci când plângeau”.

Marco Damagaard, directorul unei şcoli din Copenhaga: Este o problemă de care suntem conştienţi. Este dificil pentru un profesor suplinitor să intre într-o clasă în care trebuie să facă faţă acestor provocări, să ţină clasa sub control, să impună autoritate și respect”.

Autoritatea pentru Mediul de Muncă din Danemarca, agenție guvernamentală responsabilă cu asigurarea respectării legislației privind sănătatea și siguranța la locul de muncă, a emis avertismente către 50 de şcoli primare. Motivul? Mediul de lucru deficitar, cauzat de comportamentul nepotrivit al elevilor.

The post Elevii danezi, din ce în ce mai violenți. Profesor suplinitor: “Am fost amenințată cu crosa de hochei” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *