Mai multe conturi false cu dezinformări înaintea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova au fost eliminate, anunță Meta

Reprezentanții Companiei Meta Platforms Inc au declarat vineri că au eliminat o rețea de conturi de grup care vizează vorbitorii de limbă rusă din Republica Moldova, înainte de alegerile din 20 octombrie, pentru încălcarea politicii companiei privind conturile false, relatează TVR Moldova.

Conturile false au publicat critici la adresa Președintelui Maia Sandu, a politicienilor pro-UE și a legăturilor strânse dintre Republica Moldova și România și au susținut partidele pro-Rusia din Moldova, a spus Meta, potrivit Reuters.

Compania a mai precizat că operațiunile sale se concentrează pe știri fictive, în limba rusă, ale unor conturi care se prezintă drept entități independente cu prezență pe mai multe servicii de internet, inclusiv Facebook, Instagram, Telegram, OK.ru și TikTok.

Meta a spus că a eliminat șapte conturi de Facebook, 23 de pagini, un grup și 20 de conturi de pe Instagram pentru încălcarea politicii sale.

Aproximativ 4.200 de conturi au urmărit una sau mai multe dintre cele 23 de pagini și aproximativ 335.000 de conturi au urmărit unul sau mai multe dintre conturile de Instagram, a spus Meta.

Compania a menționat că majoritatea adepților conturilor false au sediul în afara Moldovei, ceea ce le-a făcut să pară mai populare.

Guvernul Republicii Moldova a denunțat amestecul persistent al Rusiei în treburile țării, în timp ce Moscova a acuzat-o pe Sandu și echipa ei de „rusofobie”.

Republica Moldova, cu o populație de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, are o majoritate vorbitoare de limbă română, dar și vorbitori de limbă rusă.

Președintele său pro-occidental, Maia Sandu, candidează pentru un al doilea mandat în cadrul alegerilor prezidențiale din această lună, când țara va organiza și un referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană.

The post Mai multe conturi false cu dezinformări înaintea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova au fost eliminate, anunță Meta appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *