Perioada de înregistrare ca alegător prin corespondenţă la prezidențiale s-a încheiat

Perioada de înregistrare ca alegător prin corespondenţă la prezidențiale s-a încheiat

Perioada în care alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate puteau să se înscrie pentru a vota prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale s-a încheiat, anunță AEP.

Astfel, potrivit site-ului AEP, de la 1 aprilie până pe 10 octombrie, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondenţă 6.916 cetăţeni.

În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă la parlamentare, până vineri după-amiază, 6.014 cereri au fost înregistrate pe portalul www.votstrainatate.ro din partea alegătorilor din străinătate.

Termenul-limită de înregistrare ca alegător prin corespondenţă la alegerile pentru Preşedintele României a fost 10 octombrie, iar la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor este 17 octombrie, conform TVRInfo.

Totodată, cetăţenii români din străinătate s-au putut înregistra până la sfârşitul lunii septembrie ca alegători la secţiile de votare, pentru ambele alegeri.

Conform site-ului AEP, 6.751 de cereri de vot la secţie au fost primite pentru alegerile prezidenţiale şi 6.067 pentru alegerile parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *