Hezbollah a lansat noi amenințări la adresa Israelului

Hezbollah a lansat noi amenințări la adresa Israelului

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise într-un bombardament israelian în centrul capitalei libaneze Beirut și peste 100 au fost rănite, potrivit oficialilor.

Ținta atacului ar fi fost un lider al grupării teroriste Hezbollah, care ar fi fost anihilat. Gruparea teroristă a lansat noi amenințări la adresa Israelului, chiar înainte de începerea sărbătorii evreiești Yom Kippur. Informaţii și imagini care vă pot afecta emoțional!

Presa israeliană scrie că un lider militar Hezbollah a fost ucis în atac, însă organizația teroristă neagă această informație.

În schimb, Hezbollah a trecut la noi amenințări la adresa Israelului, în condițiile în care israelienii au început sărbătoarea de Yom Kippur.

Cartierul lovit noaptea trecută nu mai fusese bombardat până acum de către armata israeliană. Locuitorii din zonă au fost avetizati să își părăsească locuințele înainte de bombardament.

Arme şi muniţii, ascunse în casele libaneze

În acest timp, armata israeliană a demonstrat că locuințele din satele libaneze situate aproape de frontiera cu Israelul erau adevărate depozite de muniții și armament.

Cu aceste arme, teroriștii Hezbollah urmau să declanșeze un atac terestru asupra nordului Israelului, de o amploare mai mare decât atentatele de la 7 octombrie, susțin sursele de securitate israeliene.

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Armatei Israeliene: Fiecare casă este o bază teroristă. Vreau să vedeţi şi voi ce am găsit aici, astăzi. Forţele noastre au efectuat un raid în acest sat. Veniţi cu mine. Vedeţi grenadele de mână aici. Puşti cu lunetă, arme cu lunetă foarte puternice, cu care se trăgea în forţele noastre, se trăgea în civili, de la mare distanţă. Priviţi acesete arme cu lunetă, aici.

De asemenea, jurnaliștii israelieni au fost alături de armată și au trecut granița în Liban.

Rubi Hammerschlag, jurnalist: Suntem aproape să intrăm în Liban. De fapt, este un moment emoţionant pentru mine, ca locuitor al nordului Israelului, care a acoperit situaţia de la graniţă de atâţia ani.

După un război lung, în care partea cealaltă ne-a făcut viaţa un coşmar, un război din cauza căruia nu mai suntem la casele noastre de un an, şi cine ştie? Poate că datorită acestei operaţiuni vom reveni la casele noastre mult mai curând.

Hezbollah a început să atace localitățile din nordul Israelului în urmă cu un an, ca formă de susținere pentru gruparea teroristă Hamas, din Fâșia Gaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *