Forţele ucrainene au lovit un depozit de combustibil în regiunea Lugansk, ocupată de Rusia

„Acest obiectiv era folosit pentru a stoca petrol şi produse petroliere, care erau livrate, printre altele, pentru nevoile armatei ruse. Un incendiu a fost detectat pe suprafaţa obiectivului”, a anunţat Statul Major al armatei ucrainene, pe canalul Telegram.

Pe de altă parte, armata ucraineană a anunţat sâmbătă dimineaţă că a doborât 24 din cele 28 de drone lansate de forţele ruse în cursul nopţii.

Trupele ucrainene care ocupă o parte a regiunii ruse Kursk îşi menţin poziţiile sub atacul constant al aviaţiei ruse. Armata rusă a revendicat miercuri preluarea controlului asupra altor două sate ocupate de armata ucraineană în Kursk, unde trupele Kievului au lansat la începutul lunii august o ofensivă surpriză şi au ocupat acolo circa o sută de localităţi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut în luna iunie retragerea trupelor Kievului din cele patru provincii ucrainene revendicate de Rusia (Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson) şi renunţarea de către Ucraina la aspiraţia de aderare la NATO, într-o propunere pentru o încetare a focului şi o pace negociată pe baza acordului nefinalizat la tratativele desfăşurate în 2022 la Istanbul.

Cererea lui Putin a fost respinsă din start de Ucraina şi de aliaţii ei occidentali, în special SUA. Aceştia au precizat că sprijină doar „formula de pace” prezentată la sfârşitul anului 2022 de Zelenski şi care prevede în principal retragerea necondiţionată a tuturor trupelor ruse din Ucraina, inclusiv din Crimeea, şi restabilirea graniţelor recunoscute internaţional. 

The post Forţele ucrainene au lovit un depozit de combustibil în regiunea Lugansk, ocupată de Rusia appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *