Forțele americane au efectuat lovituri aeriene împotriva mai multor locații ale grupării Stat Islamic în Siria

Forțele americane au efectuat lovituri aeriene împotriva mai multor locații ale grupării Statul Islamic (SI) în Siria, a anunțat armata sâmbătă, potrivit Agenției France-Presse (AFP).

Forțele americane „au efectuat o serie de lovituri aeriene împotriva mai multor tabere ISIS din Siria în dimineața zilei de 11 octombrie”, a precizat Comandamentul Central al SUA (Centcom) într-un comunicat pe X.

U.S. Central Command conducts airstrikes against multiple ISIS camps in Syria. pic.twitter.com/i8Nqn1K97p

— U.S. Central Command (@CENTCOM) October 12, 2024

„Loviturile vor întrerupe capacitatea ISIS de a planifica, organiza și desfășura atacuri împotriva Statelor Unite, a aliaților și partenerilor săi, precum și a civililor din întreaga regiune și nu numai.”

Armata SUA are aproximativ 900 de militari în Siria, ca parte a coaliției internaționale împotriva grupării SI.

Coaliția a fost înființată în 2014 pentru a ajuta la combaterea grupării armate, care a preluat controlul asupra unor zone întinse din Irak și Siria.

Forțele americane au efectuat mai multe lovituri de represalii împotriva facțiunilor militante atât în Irak, cât și în Siria.

În septembrie, forțele americane au efectuat două lovituri separate în Siria, ucigând 37 de „agenți teroriști”, inclusiv membri ai SI și ai Hurras al-Din, afiliată al-Qaida.

Comandamentul central al SUA a declarat sâmbătă că evaluările pagubelor sunt în curs de desfășurare și „nu indică victime civile”.

The post Forțele americane au efectuat lovituri aeriene împotriva mai multor locații ale grupării Stat Islamic în Siria appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *