Brazilia: Cel puţin opt morţi în urma ploilor puternice. Peste un milion de case au rămas fără electricitate în statul São Paulo

Cel puţin opt persoane au murit după ploile puternice din Brazilia, care au lăsat, de asemenea, peste un milion de case fără electricitate în statul Sao Paulo, au indicat sâmbătă autorităţile, notează AFP.

Până la 100 de milimetri de ploaie pe zi, vânturi de 100 kilometri pe oră, grindină: unele regiuni din centrul şi sud-estul ţării sunt lovite de vineri de furtuni puternice, potrivit Institutului naţional de meteorologie (Inmet).

În statul São Paulo, cel mai populat din ţară, şapte oameni au murit, mulţi din cauza căderii copacilor şi pereţilor prăbuşiţi, a informat Apărarea Civilă a statului.

La Brasilia, un soldat a murit, iar altul a fost rănit de un copac căzut în timp ce coborau un drapel în faţa sediului poliţiei militare, potrivit comandamentului militar al regiunii.

Tot în capitală, funcţionari ai Camerei Deputaţilor au fost nevoiţi să-şi deschidă umbrele în plen din cauza apei căzute din tavan, scurgeri care au afectat echipamente electronice, potrivit imaginilor difuzate în media şi pe reţelele de socializare.

O mare parte a oraşului São Paulo a rămas în întuneric şi cel puţin 1,6 milioane de case erau fără electricitate, a indicat grupul energetic Enel.

„În unele localităţi, secţiuni întregi ale reţelei au fost avariate şi va fi necesară reconstrucţia a kilometri de reţea, înlocuirea stâlpilor, transformatoarelor şi a altor echipamente”, a precizat grupul într-un mesaj.

Aceste ploi abundente vin după una dintre cele mai grave perioade de secetă pe care le-a cunoscut Brazilia de când sunt înregistrate date meteo, vreme uscată care a favorizat răspândirea incendiilor.

La Brasilia, ploile puternice au fost întâmpinate cu uşurare, după un record de peste 165 de zile fără ploaie. 

sursa Agerpres

The post Brazilia: Cel puţin opt morţi în urma ploilor puternice. Peste un milion de case au rămas fără electricitate în statul São Paulo appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *