Noi bombardamente în Beirut. Armata israeliană continuă ofensiva antiteroristă și în Fâșia Gaza, unde au fost eliminați alți 30 de militanți palestinieni

Armata israeliană a continuat în această dimineață bombardamentele asupra țintelor Hezbollah din Beirut. Capitala Libanului nu a mai fusese atacată de aproape 48 de ore, timp în care militarii israelieni s-au concentrat pe operațiunile terestre din sudul acestei țări. De asemenea, armata israeliană continuă ofensiva antiteroristă și în Fâșia Gaza, unde au fost eliminați alți 30 de militanți palestinieni.

Beirutul a fost bombardat din nou, după o pauză de 48 de ore, fiind vizate obiectivele mișcării teroriste Hezbollah. În cartierele Beirutului, bombardate zilele trecute, localnicii continuă să caute printre dărâmături după eventuali supraviețuitori.

Armata israeliană a dat publicității imagini din timpul incursiunii militare din sudul Libanului. De asemenea, au fost prezentate loviturile asupra obiectivelor teroriștilor Hezbollah din Liban. Reprezentanții grupării susținute de Iran au anunțat că sunt pregătiți de un război de durată cu Israelul, chiar dacă întreaga sa conducere a fost eliminată.

De asemenea, militarii israelieni continuă operațiunile din Fâșia Gaza, unde au fost uciși alti 30 de militanți palestinieni. Soldații israelieni au misiunea de a pătrunde cât mai adânc în regiunea Jabalia, în nordul enclavei palestiniene, unde se află si o tabară de refugiați.

În acest timp, la Tel Aviv, sute de oameni au participat la o demonstratie la care au cerut eliberarea ostaticilor israelieni din Fâșia Gaza. Oamenii au cerut guvernului condus de Benjamin Netanyahu să încheie un acord cu palestinienii pentru punerea în libertate a ostaticilor capturați pe 7 octombrie anul trecut.

NAAMA WEINBERG – organizator: Mă aştept ca guvernul nostru şi premierul nostru au avut această sărbătoare de Yom Kippur şi au analizat şi (n.red. Netanyahu) a admis în sinea lui, şi sper că acest lucru va ajunge în presă, că au fost momente când a fost un acord pe masă şi l-ar fi putut accepta şi ar fi putut elibera ostaticii.

Potrivit presei de la Ierusalim, în Gaza ar mai fi aproximativ 100 de ostatici israelieni, însă o treime dintre aceștia ar putea fi morți.

The post Noi bombardamente în Beirut. Armata israeliană continuă ofensiva antiteroristă și în Fâșia Gaza, unde au fost eliminați alți 30 de militanți palestinieni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *