Tabăra de refugiaţi de la Jabalia este „complet asediată”. Aproximativ 300 de persoane au fost ucise în ultimele zece zile

Aproximativ 300 de persoane au fost ucise în tabăra de refugiați Jabalia din nordul Gazei de la începutul celei mai recente operațiuni terestre israeliene în zonă în urmă cu nouă zile, a anunțat duminică Biroul de Presă al Guvernului Gaza.

Din cauza luptelor grele din zonă au făcut ca echipele de intervenţie să nu poată recupera zeci de trupuri, lăsând cadavre în descompunere pe străzi și în clădiri.

Armata israeliană a reinvadat Jabalia la începutul acestei luni, după ce a spus că există semne ale „prezenței teroriștilor și a infrastructurii teroriste în zonă”.

Este a treia oară când Forțele de Apărare Israeliene (IDF) lansează o operațiune la sol în tabăra de la Jabalia.

Dr. Hussam Abu Safiya, directorul Spitalului Kamal Adwan, cea mai apropiată unitate medicală de Jabalya, a declarat că echipele medicale din spital sunt copleșite de numărul mare de victime care continuă să sosească pe fondul luptei grele.

Abu Safiya a spus că tabăra Jabalia este acum „complet asediată”, ceea ce a făcut imposibilă aducerea de provizii sanitare, de alimente și echipe medicale specializate de care este disperată nevoie acolo.

El a spus că spitalul are în prezent suficient combustibil pentru 10 zile.

IDF a spus că le-a cerut oamenilor din zonă să se evacueze, deși mulți localnici au spus pentru CNN că este prea periculos să încerce să plece.

The post Tabăra de refugiaţi de la Jabalia este „complet asediată”. Aproximativ 300 de persoane au fost ucise în ultimele zece zile appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *