Joe Biden este aşteptat în Germania la sfârşitul săptămânii viitoare

Preşedintele american Joe Biden este aşteptat în Germania la sfârşitul săptămânii viitoare, informează duminică agenţia germană de presă dpa, citând surse şi revista Spiegel.

Vizita lui Biden, planificată iniţial să aibă loc săptămâna trecută, dar anulată din cauza uraganului Milton, cuprinde o întâlnire cu cancelarul Olaf Scholz şi preşedintele Frank Walter Steinmeier, vineri, la Berlin.

Confirmarea oficială nu a venit deocamdată.

Iniţial vizita liderului de la Casa Albă urma să se desfăşoare vinerea şi sâmbăta trecute – 11-12 octombrie -, dar a fost contramandată din cauza uraganului. Pe agenda acesteia figurau şi o deplasare la baza aeriană a SUA Ramstein din vestul Germaniei, un banchet oficial şi alte evenimente oficiale.

Potrivit Spiegel, acum programul a fost „condensat”. Totuşi, el ar urma să cuprindă şi acordarea preşedintelui american a unei medalii speciale, Marea Cruce a Ordinului de Merit, pentru serviciile aduse prieteniei germano-americane.

Va fi prima vizită bilaterală în Germania a lui Joe Biden în mandatul său de patru ani. El a mai luat parte în Germania la un summit G-7 în 2022 şi a mai oprit de câteva ori pentru realimentarea avionului la Ramstein.

Joe Biden vrea acum să se revanşeze, cu puţin timp înainte de a pleca de la Casa Albă, în ianuarie anul viitor, menţionează dpa.

The post Joe Biden este aşteptat în Germania la sfârşitul săptămânii viitoare appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *