Comisia juridică a Camerei Deputaților discută solicitarea DNA în cazul Nelu Tătaru

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va lua în discuţie luni solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.

Deputaţii jurişti au termen până luni, la ora 13,00, să întocmească raportul în acest caz.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, vinerea trecută, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru.

Biroul permanent al Camerei a decis la sfârşitul săptămânii trecute, într-o şedinţă în format online, să trimită scrisoarea ministrului Justiţiei către Comisia juridică spre analiză. Aceasta are termen de depunere a raportului până luni, ora 13,00.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru.

„Vom vota pentru ridicarea imunităţii, nu a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, am înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale, are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şi liberalii au reacţionat în cazul Tătaru. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al filialei PNL Vaslui şi de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

„Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de sănătate”, a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare. 

The post Comisia juridică a Camerei Deputaților discută solicitarea DNA în cazul Nelu Tătaru appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *