Nelu Tătaru: Nu am luat niciun ban. Au fost nişte provocări. Avocata chirurgului: Știa că este urmărit, denunțătorii au identitate protejată

Nu am luat niciun ban de la pacienți, a declarat fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru la sosirea la Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

Nu am primit niciun ban. Nu am atins niciun ban. Ieri am văzut prima dată sau au văzut prima dată dosarul şi vă vor da datele tehnice din dosar. Nu, n-am atins niciun ban. Au fost nişte provocări, dar vă vor spune. Nici nu i-am luat”, a spus chirurgul la sosirea la Parlament.

Domnul Tătaru le-a refuzat și rezultă acest lucru din înregistrări. Au fost foarte multe oferte și domnul Nelu Tătaru le-a refuzat”, a susținut și avocata acestuia.

Nu, nu există. Eu n-am văzut acei bani. Nu a luat niciun ban. Nu am știut nimic de acest dosar. Faptul că presa știa mai mult decât mine de acest dosar cred că este o problemă. Am refuzat de 5 ori să iau bani. Nu am luat găini, ouă sau alte produse. Recomand să se ridice orice obstacol din calea aflării adevărului (n.r. ridicarea imunății). Se va vedea că am refuzat să iau banii. Este o dezamăgire ținând cont că nu s-a respectat prezumția de nevinovăția. Nu am luat nicun ban”, a declarat Tătaru, întrebat de jurnaliști dacă este adevărat că a primit sume între 100 și 500 de lei de la pacienți.

De ce Poliția nu a organizat un flagrant după ce domnul Tătaru ar fi luat banii? Nu s-au luat seriile de la bani. Cea mai mare parte din cele 47 de persoane sunt persoane neidentificate. I s-au făcut multe oferte domnului Tătaru, dar le-a refuzat.  Rezultă acest lucru din înregistrări ”, a adăugat avocata fostului ministru.

De18 ani și jumătate sunt în Huși, 60 la sută din timp sunt la spital, spitalul din Huși este a doua mea casă, a mai spus medicul chirurg Nelu Tătaru.

Dacă există în cei peste 20.000 de pacienţi pe care i-am internat, pe care i-am tratat, pe care i-am operat sau pe care doar i-am consultat, vreunul care să spună în această viaţă că doctorul Tataru a cerut sau a continuat actul medical, atunci… Ca să vă înţelegeţi foarte bine, 60%, mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital. Spitalul este casa mea. Acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc, mănânc împreună cu colegii mei. Recunoştinţa mea este zâmbetul lor, recunoştinţa mea este faptul că ei pot pleca pe picioare acasă şi zâmbetul care îl primesc inclusiv în oraş”, a afirmat Tătaru. 

Deputatul a infirmat informaţia că s-au găsit în birou găini, ouă şi raţe, aşa cum spun procurorii. 

Ministrul Justiţiei a adresat vineri preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PNL, în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor ia astăzi în discuţie solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.

Cererea va fi supusă votului plenului Camerei astăzi. Ridicarea imunităţii parlamentarului se face cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi

The post Nelu Tătaru: Nu am luat niciun ban. Au fost nişte provocări. Avocata chirurgului: Știa că este urmărit, denunțătorii au identitate protejată appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *