Crucea Roșie: Cel puțin 18 morți în orașul Aitou, cu majoritate creștină, din nordul Libanului

Israelul și-a extins luni țintele în războiul său cu Hezbollah, susținut de Iran, în Liban, ucigând cel puțin 18 persoane în prima sa lovitură asupra orașului cu majoritate creștină Aitou din nord, a declarat Crucea Roșie libaneză, potrivit Guardian.

Până în prezent, principalele operațiuni militare ale Israelului în Liban s-au concentrat în sud, în estul Văii Bekaa și în suburbiile Beirutului.

Atacul din regiunea de nord a lovit o casă care fusese închiriată familiilor strămutate, a declarat pentru Reuters primarul din Aitou, Joseph Trad.

În plus față de decese, patru persoane au fost rănite, a declarat Crucea Roșie.

Israelul a ordonat luni locuitorilor din 25 de sate să se evacueze în zonele de la nord de râul Awali, care curge prin sudul Libanului, în timp ce își intensifică atacurile în regiune.

Un atac israelian l-a ucis pe Muhammad Kamel Naim, comandantul unității de rachete antitanc a forței de elită Radwan a Hezbollah, în zona Nabatieh din sudul Libanului, a declarat armata.

The post Crucea Roșie: Cel puțin 18 morți în orașul Aitou, cu majoritate creștină, din nordul Libanului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *