Nelu Tătaru rămâne fără imunitate: Procurorii DNA pot efectua percheziții. Cum au votat parlamentarii

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a rămas fără imunitate parlamentară după ce legislativul a votat în favoarea cererii procurorilor DNA. Această decizie deschide calea pentru anchetatori de a efectua percheziții și investigații în legătură cu acuzațiile care îl vizează pe Tătaru. Votul parlamentarilor marchează un pas important în demersurile justiției și subliniază angajamentul instituțiilor statului de a clarifica acuzațiile formulate împotriva fostului ministru.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat cu 177 de voturi pentru, 12 voturi contra şi o abţinere solicitarea ministrului Justiţiei, pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru. Votul a fost secret, cu bile.

Ministrul justiţiei a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor în cursul zilei de vineri cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PNL,în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia.

Comisia juridică a elaborat un raport de admitere, privind cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PNL, în unanimitate, după audierea deputatului Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii a declarat luni, înainte de audierea în comisia juridică, că nu a primit niciun ban şi nu a atins niciun ban. El a venit la comisie insoţit de avocata sa.

Ridicarea imunităţii parlamentare se face prin votul majorităţii deputaţilor prezenţi în plen, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *