Norvegia introduce temporar controale la frontieră

Norvegia introduce temporar controale la frontieră

Norvegia a introdus controale suplimentare la frontieră și a suspendat acordul Schengen. Măsura este valabilă deocamdată până pe 22 octombrie, dar ar putea fi prelungită.

Măsura a fost motivată de creșterea amenințărilor la adresa Norvegiei în urma situației tensionate din Orientul Mijlociu.

Autoritățile de la Oslo au ridicat nivelul de alertă teroristă de la 3 la 4. Poliția norvegiană va purta armamentul la vedere în timp ce patrulează pe străzi.

Poliția norvegiană a declarat că noile controale nu vor afecta toți călătorii și că nu există niciun motiv să fie așteptate întârzieri la punctele de trecere a frontierei.

Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din spațiul Schengen, care permite călătoriile fără controale de identitate. Țara are granițe terestre cu Suedia și Finlanda, membre ale UE și Schengen.

În septembrie, Germania a restabilit controalele la frontieră, timp de șase luni, la toate punctele de trecere terestre de la cele nouă granițe, pentru a reduce imigrația și a combate criminalitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *