Mark Rutte: NATO nu se va lăsa intimidată de amenințările Rusiei

NATO nu se va lăsa intimidată de amenințările Rusiei, ci își va menține sprijinul ferm pentru Kiev, a declarat secretarul general Mark Rutte, în prima sa vizită la misiunea Alianței pentru Ucraina, din Wiesbaden . Misiunea urmează să preia treptat de la Statele Unite coordonarea ajutorului militar destinat Kievului.

„Mesajul către președintele rus Vladimir Putin este că vom continua, că vom face ceea ce este necesar pentru a ne asigura că nu va obține ceea ce dorește, că Ucraina va învinge”, a declarat Rutte pentru Reuters și un post public de radio german.

Rutte a vorbit la Clay Barracks, Baza americană care găzduiește cartierul general al Noii misiuni de asistență și formare NATO în domeniul Securității.

Misiunea va avea un efectiv total de aproximativ 700 de persoane, inclusiv trupe staționate la cartierul general militar al NATO, SHAPE, din Belgia, și la Centrele logistice din Polonia și România.

La Wiesbaden se află și Unitatea americană de Rachete cu rază lungă de acțiune pe care Washingtonul o va desfășura temporar în Germania din 2026, pentru a contracara amenințarea reprezentată de rachetele rusești staționate în zona Kaliningrad, la aproximativ 500 de kilometri de Berlin.

The post Mark Rutte: NATO nu se va lăsa intimidată de amenințările Rusiei appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *