Robert Negoiță: Primăria Capitalei vrea să blocheze tot. Din punctul meu de vedere, n-are nicio legătură politică

Primarul Sectorul 3 Robert Negoiță (PSD) a declarat, luni, că nu este vorba despre un război politic, însă a acuzat Primăria Capitalei că vrea să blocheze tot.

”Din punctul meu de vedere, categoric, nu! N-are nicio legătură politică aici”, a subliniat Robert Negoiță.

„Primăria Capitalei urmăreşte să blocheze tot. Nouă ne-au scos palmierii, au lăsat în urmă nişte gropi. Dacă scoteau palmierii şi puneau arţari, puneau nuci, puneau corcoduşi, puneau două păpădii, domnule, nouă nu ne plac palmierii, nouă ne plac păpădiile şi de asta noi în loc punem păpădii. În urmă au lăsat nişte gropi, nu au pus nimic. Asta face primarul general. Nu ştie decât să demoleze, să strice, e supărat pe ce se face”, a mai spus Negoiţă. 

Primarul Sectorul 3 a mai spus că expertiza arată că e risc de colaps, acesta fiind si motivul pentru care lucrările au fost demarate în baza unei autorizații de urgență și nu a unei autorizații care să urmeze toți pașii. Negoiță a precizat însă că nu are detalii despre expertiză pentru că nu este specialist.

Robert Negoiță a mai spus că autorizația pentru șantierul de la planșeul Unirii a fost semnată de către viceprimarul de la Sectorul 3, pentru că el și-a delegat atribuțiile pe urbanism.

Robert Negoiţă, a declarat marţi că autorizaţia pentru construcţia planşeului Unirii trebuie dată de primăria pe care o conduce, pentru că aşa prevede legea şi aşa i-au spus reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii.

A existat o solicitare, acum două săptămâni, am întrebat ISC, ISC ne-a spus că noi suntem cei care (trebuie să dea autorizaţia de construcţie – n.r.), legea spune că noi autorizăm şi am dat autorizaţia.(…) Dacă vă uitaţi în lege, în Bucureşti sunt două instituţii care autorizează. Tot ce înseamnă zone protejate şi monumente istorice e Primăria Generală, tot ce înseamnă restul, în afară de asta, sunt primăriile de sector, (…) nu cotează cine e proprietarul terenului. Tot ce este în Sectorul 3 şi nu este în zonă protejată sau monument istoric, noi autorizăm lucrările Primăriei Generale de multe ori„, a spus Negoiţă la sediul central al PSD.

El a menţionat că îi pare „atât de rău” că se discută atât de mult de ce zice primarul general Nicuşor Dan şi nu se discută nimic „din ce face Nicuşor Dan, că nu face nimic”.

Cred că ar trebui făcut planşeul ăla, ne facem de râs, o să râdă oamenii de noi, o să râdă internaţional oamenii de noi, e în mijlocul oraşului, kilometrul 0, ajunge să se surpe, nu e în stare să îl facă şi nici pe alţii nu lasă să îl facă”, a afirmat Negoiţă.

Șantierul de la Unirii a fost închis. Nicușor Dan: Voi emite doar autorizații de construire cu toate avizele atașate

S-a așternut pacea în parcul Unirii din Capitala după o zi de scandal cu buldozere, polițiști locali, polițiști naționali, jandarmi și doi răniți. Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a făcut un pas în spate și a închis şantierul.

The post Robert Negoiță: Primăria Capitalei vrea să blocheze tot. Din punctul meu de vedere, n-are nicio legătură politică appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *