Caz confirmat de meningită meningococică, într-o școală din Ilfov. Medic: Este cea mai gravă formă de meningită, poate ucide un om în 48 de ore

Este alertă lângă Bucureşti după ce un copil dintr-o școala din judeţul Ilfov a fost confirmat cu meningită meningococică.

Copilul este un băiețel, clasa a III-a. Școala urmează să facă dezinfecție. Pentru că nu sunt vaccinați toți colegii băiatului vor lua tratament, potrivit recomandării DSP.

Anunţul a fost făcut de Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti – Ilfov, Sandra Alexiu, pe o reţea de socializare. Boala este cea mai gravă formă de meningită, care poate duce rapid lA complicații şi chiar poate ucide un om în 48 de ore.

Se transmite pe cale aeriană, în urma contactului apropiat cu o persoană infectată, prin picături de salivă, din tuse sau strănut. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât niciunul dintre colegii copilului infectat nu este vaccinat.

Medicul Sandra Alexiu trage un semnal de alarmă şi face apel la părinţi să-şi vaccineze copiii. Serul este oferit gratuit de stat pentru anumite categorii de persoane.

The post Caz confirmat de meningită meningococică, într-o școală din Ilfov. Medic: Este cea mai gravă formă de meningită, poate ucide un om în 48 de ore appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *