Debut de vot anticipat în Georgia, SUA. Record de prezență în primele ore

Secțiile s-au deschis, în prima zi de vot anticipat în Georgia, un stat-cheie în alegerile care vor stabili cine va fi următorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Recordul de prezență pentru primele ore a fost deja doborât.

Cursa rămâne strânsă, potrivit sondajului dat publicității noaptea trecută… Dincolo de procenteLe încadrate în marja de eroare, se remarcă un alt indicator important: entuziasmul alegătorilor.

Georgia și-a doborât deja recordul de prezență în primele ore ale votului anticipat. Peste 300 de mii de voturi au fost exprimate, peste dublul recordului precedent, din prima zi a scrutinului din 2020. O participare spectaculoasă, jos pălăria pentru alegătorii care au venit, a reacționat un oficial local.

Matthew Brown, alegător din Comitatul Cobb, Georgia: Cred că aceste alegeri sunt existențiale. Vor avea implicații asupra copiilor, asupra celor trei nepoți ai mei și asupra multor altora care vor urma. Deci este extrem de important că fiecare măcar să-și exprime votul.

De la tumultul din Congres la modul în care autoritățile au acționat după dezastrul provocat de uraganul Helene, totul contează în decizia celor care se vor prezenta la urne în următoarele două săptămâni. Votul anticipat continuă până la 1 noiembrie.

Jonas Williams, antreprenor din Atlanta, Georgia: Pentru oricine spune că trăiește mai bine acum că în urmă cu 4 ani, aș fi fericit să aud și eu cum anume trăiești mai bine.

Michael Lindell, locuitor din Georgia: Cred că rezonez mai mult cu politicile lui Trump decât cu cele ale democraților. Am fost democrat toată viața mea. Familia mea a votat cu democrații.

Ashley Brown, studentă, votant înregistrat în Georgia: Ei bine, tocmai am început Facultatea de Drept în Florida, așa că am vrut să votez cât timp eram acasă. Pentru că fiind atât de tânără și mai ales cu recenta criză economică pe care am avut-o, vreau doar să mă asigur că votul meu contează.

Charles Henderson, alegător din Comitatul Cobb, Georgia: Ei bine, sunt de culoare și ea a câștigat votul meu în acest moment, ea a câștigat votul meu.

Între timp, Biden a mers într-un alt stat-cheie, Pennsylvania, la o zi după mitingul lui Trump. Aici, alegerile sunt ca și cum ai da cu banul, avertizează analiștii.

Statul a fost câștigat de democrați timp de 20 de ani, înainte că Donald Trump să și-l adjudece, în 2016.

Joe Biden, preşedintele SUA: Fiecare președinte trebuie să își croiască propria cale. Asta e ceea ce am făcut eu. I-am fost loial lui Barack Obama, dar mi-am croit propria cale
că președinte. Asta e ceea ce va face și Kamala. L-a învins pe Trump atât de rău în dezbatere, încât el este speriat de moarte să o învingă. Este un fapt. E un ratat. A stat pe scenă timp de 30 de minute si a dansat. Vorbesc serios. Ce e în neregulă cu tipul ăsta?

Potrivit celui mai recent sondaj Reuters Ipsos, Kamala Harris are un avans marginal de 3 puncte procentuale în fața lui Donald Trump. Electoratul democrat se dovedește însă mai entuziasmat de alegerile prezidențiale decât acum 4 ani. Mâine se dă start votului anticipat și în Carolina de Nord.

The post Debut de vot anticipat în Georgia, SUA. Record de prezență în primele ore appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *