Sancțiuni pentru asistenta care și-a abandonat pacienta în ambulanță. Cadrul medical va avea salariul diminuat pentru trei luni

Asistenta care şi-a abandonat pacienta în salvare şi s-a oprit la cafea o jumătate de oră a fost sancționată de conducerea Ambulantei Gorj. Va avea salariul micşorat timp de 3 luni, iar colegii ei au primit sancţiuni mai blânde.

Comisia e disciplină de la Serviciul de Ambulanță Gorj ca asistenta care se afla în echipajul aflat în misiune de la Târgu Jiu spre București a luat decizia să oprească într-o benzinărie din Horezu, județul Vâlcea, ca să se întâlnească cu un alt echipaj care venea de la București, de la o altă clinică însă fără pacient. Au stat o jumătate de oră în benzinărie, la cafea, să socializeze.

În tot acest timp o pacientă aștepta în masină. Femeia, medic de profesie, s-a panicat și și-a sunat colegii. Totul a ieșit la iveală după ce s-au verificat toate datele GPS ale vehiculului. 

Protocolul spune clar că ambulanțele nu pot opri dacă sunt în misiune.  Pacientul nu poate să aștepte în mașină decât dacă este o urgență tehnică, caz în care o altă ambulanță vine și preia pacientul.

Asistenta a primit ca sancțiune diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de 3 luni, iar colegii ei, șoferul și celălat echipa, au primit un avertisment scris.

The post Sancțiuni pentru asistenta care și-a abandonat pacienta în ambulanță. Cadrul medical va avea salariul diminuat pentru trei luni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *