Rușii au atacat orașul Cernăuți și Kievul. SUA nu oferă Ucrainei sistemul THAAD. Putin folosește migrația ca armă hibridă

Rusia a lansat noi bombardamente asupra Ucrainei, noaptea trecută. Rachetele si dronele Moscovei au lovit oraşele ucrainene aflate aproape de linia frontului, capitala Kiev, dar şi oraşul Cernăuţi. Potrivit autorităţilor ucrainene, aproape jumatate din cele 120 de drone lansate de ruşi au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Ucraina este lovită în fiecare zi de raiduri masive cu rachete și drone ale Rusiei. Ucraina beneficiază de sprijinul sistemului de apărare Patriot al Statelor Unite. Nu însă și de performantul sistem antiaerian THAAD. Departamentul american al Apărării a explicat că a oferit Israelului un astfel de sistem, însă nu și Ucrainei, pentru că obligariile față de Israel și Ucraina sunt diferite. Acest sistem performant de apărare este manevrat de aproximativ 100 de soldați americani.

În aceste condiții, Ucraina speră că Occidentul să îi ofere unda verde pentru a lovi ținte adânc în teritoriul Rusiei.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Situaţia nu este uşoară, dar ne apărăm teritoriile, şi le sunt recunoscător fiecărei brigade, fiecărui soldat, sergent şi ofiţer care au asigurat rezistenţa noastră. Operaţiunea Kursk este un subiect diferit. Vom continua să implementăm sarcinile stabilite.

În acest timp, Ministrul german de Externe readuce în atenție strategiile lui Putin de a destabiliza Uniunea Europeană.

Annalena Baerbock, ministrul german de Externe: Putin foloseşte migraţia ca arma sa hibridă în războiul (din Ucraina). A fost limpede că noi, europenii, avem o competenţă definită asupra graniţelor noastre, nu doar în sud, ci şi în estul Uniunii Europene.

Miniștrii Apărării din statele membre NATO discută în această săptămână despre ajutorul acordat Ucrainei, în special cu sisteme antiaeriene.

The post Rușii au atacat orașul Cernăuți și Kievul. SUA nu oferă Ucrainei sistemul THAAD. Putin folosește migrația ca armă hibridă appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *