Ciolacu: Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, în valoare de peste 3,3 miliarde de lei, din bani europeni

Guvernul va aproba un proiect major de investiţii pentru interconectarea unor mari centre urbane prin transport feroviar, urmând să fie cumpărate 58 de trenuri electrice, a anunţat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

„Aprobăm un proiect major de investiţii ce conectează mari centre urbane prin transport feroviar modern. Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, o investiţie de 3,3 miliarde lei din bani europeni”, a declarat premierul, la începutul şedinţei de guvern.

El a precizat că vor fi interconectate prin această investiţie 13 municipii reşedinţă de judeţ, cum ar fi: Braşov, Craiova, Brăila, Galaţi, Bacău, Focşani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca şi Oradea.

„Şi în privinţa infrastructurii rutiere avem un obiectiv important: varianta de ocolire a oraşului Buftea. Este o investiţie de peste 515 milioane de lei extrem de necesară pentru finalizarea autostrăzii de centură A0”, a mai spus premierul. 

sursa Agerpres

The post Ciolacu: Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, în valoare de peste 3,3 miliarde de lei, din bani europeni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *