Ucraina ar fi recucerit teritoriul din nordul regiunii Harkov

Unități ale serviciilor de informații militare din Ucraina (HUR) au eliberat 400 de hectare de pădure în regiunea Harkov. Mai mulţi soldaţi ruşi au fost eliminaţi.

Operațiunea a fost desfășurată la nord de satul Lipţi, situat la 10 kilometri sud de granița cu Rusia. Satul a fost sub ocupație rusă din februarie până în septembrie 2022 și a fost din nou vizat în timpul noii ofensive a Rusiei împotriva regiunii Harkov în 2024.

Intervalul de timp și durata operațiunii nu au fost dezvăluite.

Potrivit HUR, soldații ucraineni au capturat o zonă de apărare a unui batalion rus, au „distrus” trei batalioane de pușcași motorizați, un pluton Storm și o companie de recunoaștere a Regimentului 7 separat de pușcași motorizați din Rusia. De asemenea, unitățile ucrainene ar fi preluat un număr de prizonieri ruși.

Ukrainian Defense Intelligence showed the work of its „Artan” and „Kraken” units together with the International Legion in Kharkiv region.

They have cleared 400 hectares of forest destroyed almost a regiment of occupiers in the Lyptsi area.

Glory! pic.twitter.com/Mda5ydMbQx

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) October 16, 2024

„După curățarea a 400 de hectare de pădure la nord de Lipţi, situația invadatorilor pe această secțiune a frontului se deteriorează și este aproape de disperare”, a susținut agenția.

„Misiunea reușită a HUR creează condițiile pentru îndepărtarea în continuare a ocupanților ruși din partea de nord a regiunii Harkov”.

În august, Brigada a 3-a de asalt din Ucraina a lansat un contraatac de succes în regiunea Harkov, avansând aproape 2 kilometri pătrați în zona liniei frontului.

Brigada a 3-a de elită a menținut linia în apropierea satului Borova din regiunea Harkov, respingând asalturile rusești repetate. La începutul lunii octombrie, brigada a declarat că a reușit să recupereze poziții și să elibereze un grup de soldați ucraineni captivi în timpul unui angajament cu un grup rus de sabotaj din regiune.

The post Ucraina ar fi recucerit teritoriul din nordul regiunii Harkov appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *