A încetat starea de alertă instituită la nivelul judeţului Galați, în urma inundaţiilor din 14 septembrie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat miercuri o hotărâre privind încetarea stării de alertă pe raza judeţului, instituită pe 16 septembrie, în contextul inundaţiilor devastatoare care au afectat sever infrastructura şi gospodăriile din 30 de localităţi.

„Declararea stării de alertă a fost necesară pentru a facilita mobilizarea imediată a resurselor şi coordonarea intervenţiilor de urgenţă. Pe parcursul stării de alertă, echipele de intervenţie – pompieri, jandarmi, militari din cadrul MApN, voluntari şi autorităţi locale – au lucrat neîntrerupt pentru evacuarea apei, îndepărtarea stratului de noroi şi sprijinirea persoanelor afectate. Retragerea forţelor de intervenţie venite din alte judeţe a început pe 11 octombrie, iar Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a fost dezactivat. Cu toate acestea, echipele de pompieri din Galaţi rămân mobilizate în localităţile afectate pentru a continua lucrările de reabilitare şi a sprijini familiile care încă suferă din cauza efectelor inundaţiilor. Încetarea stării de alertă nu marchează încheierea procesului de refacere, ci semnalează faptul că principalele măsuri de urgenţă au fost finalizate”, transmite Prefectura Galaţi.

Autorităţile locale, în parteneriat cu instituţiile specializate, vor continua monitorizarea zonelor vulnerabile pentru a preveni riscuri suplimentare. De asemenea, refacerea infrastructurii afectate şi sprijinirea familiilor sinistrate vor rămâne prioritare în perioada următoare, cu măsuri de reconstrucţie şi asistenţă socială.

„Solidaritatea şi implicarea rapidă a forţelor de intervenţie au făcut diferenţa în protejarea vieţilor şi a bunurilor oamenilor din judeţul nostru. Încetarea stării de alertă este un semnal că suntem pe drumul spre revenirea la normalitate. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acţiunile de curăţenie – echipele de intervenţie, cetăţenii care au dat dovadă de solidaritate şi rezilienţă în faţa unei calamităţi naturale de proporţii, precum şi celor care au oferit sprijin cetăţenilor care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Continuăm să sprijinim localităţile afectate şi să asigurăm toate măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de situaţii în viitor”, a declarat prefectul judeţului Galaţi, Andreea-Anamaria Naggar, citată în comunicat.

Instituţia Prefectului Galaţi precizează că va rămâne în legătură constantă cu toate autorităţile implicate pentru a coordona acţiunile în desfăşurare şi măsurile necesare pentru ca oamenii afectaţi să îşi poată relua viaţa normală cât mai curând posibil.

The post A încetat starea de alertă instituită la nivelul judeţului Galați, în urma inundaţiilor din 14 septembrie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *