Anchetă la o stână din Covasna. Şase oameni, ținuți să muncească forţat

Anchetă la o stână din Covasna. Şase oameni, ținuți să muncească forţat

Se înmulțesc cazurile de sclavie descoperite de polițiști în ferme de animale. De această dată, anchetatorii au descoperit că, la o stână din județul Covasna, șase persoane ar fi fost ținute cu forța și exploatate prin muncă timp de un an.

Cercetările au arătat că victimele erau racolate din gări. Trei suspecți, membrii ai aceleiași familii, au fost duși la audieri în acest dosar de trafic de persoane. Atenție, urmează informații cu impact emoțional!

Anchetatorii au descoperit că trei suspecți cu vârste de 23, 38 şi 47 de ani, ajutați de cunoscuți, recrutau persoane din zona gărilor din Braşov şi Bucureşti. Cercetările au scos la iveală că aceștia le păcăleau şi profitau de starea lor vulnerabilă, conform TVRInfo.

Le duceau la o stână din județul Covasna, unde le exploatau prin muncă și le țineau în condiții mizere. Polițiștii au identificat șase victime.

Cazuri disperate, precum al copilului exploatat prin muncă la o stână din Brașov, sunt posibile câtă vreme nu e rezolvată problema abandonului școlar, consideră Ministrul Familiei. În direct, la TVR INFO, în emisiunea Prim Plan, Natalia Intotero a declarat că au o responsabilitate și oamenii din fiecare localitate atunci când își aleg primarii.

Oamenii din zonă spun că mulți veneau la fermele de animale să lucreze, dar de bunăvoie și plecau după câteva zile.

9 descinderi au organizat procurorii DIICOT și polițiștii în județele Covasna și Brașov.

Unii dintre cei percheziționați spun însă că nu au nimic de-a face cu dosarul de trafic de persoane.

Cele șase persoane care ar fi fost abuzate în ultimul an se află în grija serviciilor de asistență socială și au nevoie de consiliere psihologică.

Caz terifiant în Bihor. Procurorii DIICOT au descoperit la o fermă un bărbat care era ţinut cu forţa de peste 13 ani. Era obligat să muncească zi de zi, fără niciun ban şi, mai mult, proprietarii fermei – care au fost reţinuţi – încasau indemnizaţia de boală de care acesta beneficia de la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *