Rezerviștii din Buzău și Ialomița, chemați la instrucție. Mulți nu au mai pus mâna pe o armă de peste 20 de ani

Chemare la instrucție pentru mii de rezerviști din județele Buzău și Ialomița. Foștii militari din MAPN, SRI și STS, au fost convocați să ia parte în această săptămână la exercițiul de instruire. Stagiul de pregătire se desfășoară simultan în ambele județe și e planificat de acum un an. Tragerile cu muniție de luptă s-au derulat în poligoane ale Ministerului Apărării.

600 de soldați gradați și cadre în rezervă au exersat tehnicile de tragere la țintă în poligonul MAPN din localitatea buzoiană Mărăcineni. Mulți nu au mai pus mâna pe o armă de peste 20 de ani. Și au avut ceva emoții, mai ales că nu mai au dexteritatea de atunci. Instructorii militari s-au aflat lângă ei pas cu pas.

Printre cei mobilizați sunt și veterani care au luptat în Irak și Afganistan.

În caz de război, rezerviștii vor fi asimilați cu militarii activi. Anul acesta exercițiile de mobilizare au înregistrat și o premieră.

Col. Mihai Bălțătescu, director, exerciţiul MOBEX Buzău Ialomiţa 2024: Avem rezerviști care încadrează batalionul pentru forțe de operațiuni speciale, rezerviști pentru informații militare și batalionul 3 geniu. Ceea ce ne propunem cu aceste Mobex este să integrăm personalul în rezervă cu cel activ, să dobândească acești rezerviști un nivel minim de instruire.

Exercițiul a fost planificat anul trecut prin hotărâre a CSAT și este al treilea din acest an.

The post Rezerviștii din Buzău și Ialomița, chemați la instrucție. Mulți nu au mai pus mâna pe o armă de peste 20 de ani appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *