Atac israelian în Liban, soldat cu 16 morţi. SUA: Israelul are dreptul să lovească Hezbollah. Primele ajutoare umanitare au pătruns în Gaza, după doua săptămâni de criză

Bilanțul atacului israelian asupra unui sat din sudul Libanului a ajuns la 16 morți și 50 de răniți. Între victime este și primarul localității, iar agențiile umanitare acuză armata israeliană că țintește obiectivele civile. În replică, Israelul subliniază că atacă doar obiectivele Hezbollah, care sunt amplasate intenționat în case și clădiri civile. În acest timp, în Fâșia Gaza au ajuns primele ajutoare umanitare, după două săptămâni de pauză.

Alarmele antiaeriene au sunat noaptea trecută în Israel, după ce mai multe rachete au fost lansate asupra nordului ţării.

Sistemul de apărare israelian a fost activat şi proiectilele lansate de terorişti au fost doborâte.

La rândul său, armata israeliană a reluat atacurile asupra grupării teroriste Hezbollah din Liban.

Oficialii israelieni au subliniat că armata nu va slăbi ofensiva din Liban până când cetăţenii israelieni nu se vor putea întoarce acasă în siguranţă, în oraşele din nordul Israelului. În acest context, purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat american a spus că Israelul are dreptul să lovească Hezbollah.

Mattew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat: Nu dorim să vedem case civile distruse. Nu dorim să vedem clădiri civile distruse. Ştim că Hezbollah acţionează uneori de sub casele civile, din interiorul locuinţelor civile. Am văzut imagini care au apărut în ultimele două săptămâni cu rachete şi alte arme depozitate în case civile. Aşadar, Israelul are dreptul de a lovi aceste ţinte legitime, dar trebuie să o facă într-un mod în care să protejeze infrastructura civilă, să protejeze civilii.

Pe de altă parte, primele ajutoare umanitare au pătruns în Fâşia Gaza, după doua săptămâni de criză şi abia după ce Statele Unite au făcut presiuni asupra Israelului să permită ajutorarea civililor palestinieni.

Danny Danon, ambasadorul Israelului la ONU: Adevărata problemă este Hamas. Organizaţia teroristă a deturnat ajutoarele, reţinându-le pentru propriile scopuri. Ei fură, fură şi chiar vând ceea ce este destinat civililor din Gaza, transformând ajutorul umanitar într-o maşinărie de profit. În loc să îi hrănească pe înfometaţi sau să aibă grijă de bolnavi, Hamas foloseşte proviziile pentru a-şi hrăni maşinăria teroristă. Exploatarea de către Hamas a bunăvoinţei internaţionale nu este ceva nou, dar nivelul corupţiei lor şi al violenţei împotriva propriilor oameni este uluitor.

Israelul a anunţat că acţionează împreună cu aliaţii săi pentru ca ajutoarele umanitare să ajungă la civilii din Gaza.

The post Atac israelian în Liban, soldat cu 16 morţi. SUA: Israelul are dreptul să lovească Hezbollah. Primele ajutoare umanitare au pătruns în Gaza, după doua săptămâni de criză appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *