Mașinile la mâna a doua – prețuri mici, riscuri mari. Majoritatea au suferit accidente, care sunt ascunse

Mare atenție dacă vreți să cumpărați o mașină la mâna a doua! Șapte dintr-o sută au kilometrajul falsificat și aproape 60% din mașinile verificate de una dintre cele mai mari platforme de date auto au fost lovite. Și cu daună medie de peste 3.000 de euro. Un lucru extrem de periculos pentru cumpărătorul de bună credință, dar și pentru ceilalți participanți la trafic, atrag atenția specialiștii din domeniul auto.

Schimbarea mașinii personale e pentru mulți proprietari o afacere necurată. În sensul că vor să o vândă pe mulți bani, dar îi încurcă uzura autoturismului. Una dintre cele mai mari aplicații de date auto arată cât de mulți șoferi apelează la trucuri.

În România, în perioada octombrie 2023 – septembrie 2024, aproape 7% dintre mașinile la mâna a doua aveau kilometrajul falsificat, cu o derularea medie de peste 87.000 kilometri.

În rândul țărilor europenem, Letonia e pe primul loc la numărul de cazuri de fraudare a kilometrajului. E urmată de Ucraina, cu 10%. O înșelătorie care îi pune și viață în pericol noului proprietar.

Dan Barbu, preşedinte, Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independete (ASSAI): Neavând kilometrajul real este clar că nu știi istoricul ei corect, nici de daune și nici de revizii și atunci în principiu ar trebui să îi faci o verificare și un schimb de filtre, de distribuție și o iei de la zero pentru că din păcate lucrurile cam așa stau.

Un alt aspect scos în evidență de raport e acela că peste jumătate (57,8%) din vehiculele din România verificate pe platformă, au fost implicate în accidente, cu o daună medie de peste 16.000 lei.

Sorin Ene, pilot auto: În cazul autoturismelor cu daune foarte grave și aici mă refer la partea de caroserie, partea de structură, partea din față a mașinii, lonjeroanele, până la panoul de foc, în condițiile în care ele au suferit avarii grave, de structura de rezistență sau de aliniament al roților, clar că este foarte periculos să conduci o astfel de mașină, plus că se creează o uzură excesivă în partea de anvelope, amortizoare, partea de articulații. Mașina are un comportament deviant, dacă pot să spun așa, nu poate răspunde comenzilor.

Cele mai multe mășini avariate au fost găsite în Polonia (62,1%) și Slovacia (60,5%).

The post Mașinile la mâna a doua – prețuri mici, riscuri mari. Majoritatea au suferit accidente, care sunt ascunse appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *