Producţie mare de varză, în această toamnă, în județul Dolj

Producţie mare de varză, în această toamnă, în județul Dolj

Producţie mare de varză, în această toamnă, în Dolj. Deși a fost secetă, recolta a fost bogată şi de calitate, spun cei mai mulţi legumicultori. Oamenii sunt mulţumiţi şi de preţurile din acest an. A fost însă nevoie de multă muncă, dar și să irige culturile care altfel nu ar fi avut nicio șansă din cauza arșiței din vară.

La marginea localităţii doljene Mârşani sunt câmpuri cu varză cât vezi cu ochii. Remus Badici este fermier în zonă și spune că a fost nevoie de multă muncă și cheltuială pe măsură ca să obțină o producție bună, mai ales că primăvară și vara au fost secetoase, conform TVRInfo.

Remus Bădici, legumicultor: E varza rentabilă. Da, anul asta, da e un preț mai bunicel, 1 leu 60 la angro și vin mașini din toată țara. 10 tone de varză scoatem de aici de 20 de ani cine are suprafață mare e foarte rentabil anul asta. A plouat foarte puțin. Cu aspersoare am udat tot, tot.

Mirela Bădici, legumicultor: De dimineață până seară strângem marfa. E muncă la varză. Da, este! O punem, o udăm, o stropim… Pesticidele sunt scumpe. Am semănat-o de trei ori, că au fost viermi în pământ.

Spre deosebire de anul trecut, acum oamenii sunt mulțumiți de prețurile obținute la vânzare.

Florin Cămărașu, legumicultor: Foarte mulțumiți și prețul bunicel. Am vândut la Craiova la 1 leu 90, 80 70, dublu la preț față de anul trecut.

Și suprafața cultivată a crescut față de anul trecut.

Anul acesta, în Dolj, s-a cultivat varză pe o suprafaţă pe peste 1 600 de hectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *