Alegeri şi referendum în Republica Moldova | Noi tentative de destabilizare şi de provocare a dezordinii. Acţiunile, finanţate de Ilan Şor

Creşte tensiunea în Republica Moldova, cu 3 zile înainte de alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Autorităţile au descoperit noi tentative de destabilizare şi de provocare a dezordinii. Potrivit oficialilor de la Chişinău, acţiunile sunt finanţate de oligarhul fugar Ilan Şor, iar cei implicaţi ar fi fost instruiţi în Rusia şi ţări din Balcani de instructori asociaţi cu grupul Wagner.

 „Dragi cetăţeni, astăzi adresăm un apel către ruşi… Limba noastră e rusă! Rusa e limba noastră!”

Cu astfel de lozinci încearcă grupările pro-ruse din Republica Moldova sa influenţeze rezultatul alegerilor de duminică.

Poliţia de la Chişinău a anchetat peste 320 de persoane bănuite că ar fi pus la cale acţiuni de destabilizare. E vorba de tineri cu vârste în jur de 20 de ani. Unii ar fi fost pregătiţi într-o suburbie a Moscovei, alţii în Serbia sau Bosnia-Herţegovina.

Deplasările agitatorilor ar fi fost finanţate de fugarul condamnat Ilan Şor prin intermediul organizaţiei sale „Eurasia”. Iar instructorii ar fi fost asociaţi structurilor paramilitare private Wagner sau Ferma.

Acţiunile urmau să aibă loc pe 20 octombrie când vor fi si alegeri dar şi referendumul constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană.

Anchetatorii anunţă că au făcut peste 80 de percheziţii în mai multe localități din ţară, de unde au ridicat sume mari de bani şi obiecte care urmau să fie folosite în acţiunile de destabilizare.

The post Alegeri şi referendum în Republica Moldova | Noi tentative de destabilizare şi de provocare a dezordinii. Acţiunile, finanţate de Ilan Şor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *