România va plăti 210 milioane de dolari: Încă 44 de vehicule amfibii pentru puşcaşii marini români vor fi achiziționate

Încă 44 de vehicule amfibii pentru puşcaşii marini români vor fi achiziționate

Puşcaşii marini români vor avea peste 60 de vehicule amfibii de asalt americane. Parlamentul a aprobat ca Armata să ia din Statele Unite încă 44 de astfel de blindate aflate în uz. Ministerul Apărării a anunțat că, pentru acestea, România va plăti 210 milioane de dolari.

Forțele Navale Române vor lua, în viitorul apropiat, 44 de vehicule AAV-7 folosite de pușcașii marini americani.

Cu cele contractate deja vara trecută, Armata va avea, în total, 65 de astfel de vehicule amfibii de asalt, pentru care va plăti peste 330 de milioane de dolari.

Valentin Mateiu, analist militar: Pot să meargă pe uscat cu 70 km/h, pe mare până la gradul 4-5, cu o viteză de 13 noduri. Pot să ducă la aproape un pluton, în sensul în care echipajul e de 3 oameni și îmbarcă 21 de oameni.

Vehiculele amfibii vor fi folosite de unitatea de pușcași marini români de la Babadag, care securizează Delta Dunării și litoralul românesc, conform TVRInfo.

Contraamiral (r.) Constantin Ciorobea, fost locţiitor al şefului Forţelor Navale: Aceste zone de râuri, fluvii mai mari reprezintă niște obstacole importante. Pe de altă parte, atât pentru a apăra cât și, dacă este nevoie, să treci la o contraofensivă sau să faci o operație de învăluire a forțelor inamicului.

Analiștii susțin că, fiind deja în uz, vehiculele vor ajunge mai repede în România.

Amiralul în rezervă Constantin Ciorobea estimează că, dacă amfibiile vor începe să vină la începutul lui 2025, spre sfârșitul anului pușcașii marini ar putea avea primul pluton pregătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *