Filmul operațiunii în cadrul căreia a fost eliminat liderul Hamas

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis de forțele de apărare israeliene la Rafah, în Fâșia Gaza, la finalul unui an în care cel considerat artizanul atacurilor atroce din 7 octombrie și-a schimbat ascunzătorile de mai multe ori.

A fost eliminat în cadrul unei operațiuni de rutină, în care soldații israelieni au confruntat trei militanți fugari. Totul s-a petrecut la Tel Sultan, un cartier din cel mai sudic oraș din Gaza, Rafah.

CITEȘTE ȘI: Armata israeliană confirmă că liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis la Rafah. Netanyahu avertizează că războiul continuă

Potrivit informațiilor de presă, un batalion de infanterie ce opera împreună cu o unitate de tancuri i-a identificat pe cei trei bărbați care au intrat în fugă într-o clădire. Soldații israelieni au deschis focul, iar imobilul a fost transformat în ruine.

Zona a fost inspectată mai întâi cu drone, apoi cu trupe.

Lângă trupurile neînsuflețite au fost găsiți bani, arme și acte de identitate false.

Imediat au fost trimise poliției și experților criminaliști fotografii și mostre pentru a putea fi realizată identificarea. Specialiștii au folosit pentru comparație datele strânse cât timp Sinwar a fost încarcerat. Liderul Hamas a petrecut peste două decenii într-o închisoare israeliană, unde a fost supus mai multor intervenții medicale.

The post Filmul operațiunii în cadrul căreia a fost eliminat liderul Hamas appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *