Ciolacu, despre drona care a intrat în spațiul aerian al României: Contactul vizual al piloților nu a existat cu drona în cauză

După incidentul de joi seară, când o dronă suspectă a intrat din nou în spațiul aerian al României, în zona județului Constanța, premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că au fost luate toate măsurile să nu fie niciun pericol. El a precizat că Ministerul Apărarii face o analiză a situației.

S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol. Haideți să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării dacă a fost o provocare cibernetică, fiindcă contactul vizual al piloților nu a existat cu drona în cauză, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu.

Joi seară a fost din nou alertă în județul Constanța din cauza unei drone suspecte, iar patru aeronave F-16, dar și F-18 au fost ridicate imediat de la sol, potrivit protocolului.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei a indicat o țintă aeriană de mici dimensiuni în largul Mării Negre. Ținta se afla la 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, dar se deplasa spre frontiera de stat a României și a ajuns în zona localității Eforie Sud.

În acel moment, s-a dat alertă aeriană, locuitorii au primit mesaj Ro-alert și au fost sfătuiți să se pună la adăpost, deoarece există riscul să cadă aparatul de zbor sau bucăți din acesta.

The post Ciolacu, despre drona care a intrat în spațiul aerian al României: Contactul vizual al piloților nu a existat cu drona în cauză appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *