Oficial Hamas: Suntem o mișcare de eliberare condusă de oameni care caută libertate și demnitate, iar acest lucru nu poate fi eliminat

Un înalt oficial Hamas a declarat pentru agenția de presă Agence France-Presse că gruparea nu poate fi învinsă prin uciderea liderilor săi, după ce armata israeliană a declarat că liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis în Gaza.

 „Hamas este o mișcare de eliberare condusă de oameni care caută libertate și demnitate, iar acest lucru nu poate fi eliminat”, a declarat Basem Naim, membru senior al biroului politic al Hamas.

El a continuat: Se pare că Israelul crede că uciderea liderilor noștri înseamnă sfârșitul mișcării noastre și al luptei poporului palestinian. Hamas a devenit de fiecare dată mai puternică și mai populară, iar acești lideri au devenit un simbol pentru generațiile viitoare, pentru a continua călătoria către o Palestină liberă.

„Da, este foarte dureros și chinuitor să pierzi oameni dragi, în special lideri extraordinari ca ai noștri”, a spus Nim, adăugând: „dar de ceea ce suntem siguri este că în cele din urmă vom fi victorioși; acesta este rezultatul pentru toți oamenii care au luptat pentru libertatea lor”.

Naim nu a confirmat moartea lui Sinwar.

Uciderea lui Sinwar vine după ce șeful politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis de o lovitură aeriană israeliană la Teheran în iulie.

Sinwar a fost numit ulterior lider general al Hamas, preluând și rolul lui Haniyeh.

The post Oficial Hamas: Suntem o mișcare de eliberare condusă de oameni care caută libertate și demnitate, iar acest lucru nu poate fi eliminat appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *