Spaţiu generos, dedicat literaturii „new adult”, la Târgul de carte de la Frankfurt. Surpriza salonului, numărul mare de tineri

În Germania este în plină desfășurare Târgul de carte de la Frankfurt, unul dintre cele mai importante din Europa. România este prezentă cu un stand organizat de Ministerul Culturii. Surpriza salonului este numărul mare de tineri.

În era digitalizării, a rețelelor sociale și audiobookurilor, mulți pariau pe scăderea numărului de cititori.

Editorii observă însă exact opusul.

„Ce mă fascinează la cărți este cuvântul scris. Suntem înconjurați de display-uri, mie mi se pare prea limitativ, vreau să văd diferite tipuri de media. Îmi place cartea pe hârtie și faptul că poți „vizita” diferite lumi.”

Cel mai mare lanț de librării din Germania afirmă că există o rată consistentă de creștere a numărului de cititori cu vârste între 12 și 29 de ani, mai ales în rândul fetelor și femeilor.

“Suntem un grup, ne place mult să citim, să căutăm cărți, să facem lucruri împreună, și practic am venit aici împreună, e ca un proiect de grup și ne place”

Există și așa-numita tendință a „adultului nou”: cărți romantice, incitante, care te țin cu sufletul la gură, afirmă un purtător de cuvânt al editurii Piper. Povești despre maturizare, pline de romantism și sentimente intense.

La salonul de la Frankfurt, un întreg spațiu de 8 mii de metri pătrați este dedicat genului „New Adult”.

The post Spaţiu generos, dedicat literaturii „new adult”, la Târgul de carte de la Frankfurt. Surpriza salonului, numărul mare de tineri appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *