Partidul lui Vanghelie, PSDI, va avea candidaţi în Giurgiu la alegerile parlamentare

Marian Vanghelie

În ultimele ore a termenului pentru depunerea dosarelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare, la Biroul Judeţean Electoral Giurgiu au fost depuse dosarele de candidaţi de către partidul care poate răsturna toate calculele electorale din judeţul Giurgiu.Este vorba despre Partidul Social Democrat Independent (PSDI), partid condus de către Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, potrivit giurgiupesurse.ro.

Lista pentru Senatul României este deschisă de către Tănase Doina, urmată fiind de Enache Silviu Gabriel.
La Camera Deputaţilor, cap de lista este Adrian Vasile, acesta fiind urmat de către Alexe Horia Cristache.
Partidul Social Democrat Independent din România (prescurtat PSDI) a fost un partid politic din România înființat în mai 1946 de către o parte din foștii membri ai Partidului Social Democrat care părăsiseră PSD după congresul din decembrie 1945, neacceptând alianța cu Partidul Comunist Român hotărâtă la congres.

Partidul a fost reînființat în anul 2019, de către un grup de social-democrați plecați din PSD și a participat în alegerile europarlamentare din același an, cu o listă completă de candidați.
Deși nu apare oficial în istoricul formațiunii, în 2015, odată cu excluderea din PSD, Marian Vanghelie și Mircea Geoană au declarat că vor crea un partid nou, care va purta acest nume. La momentul respectiv, Oana Niculescu-Mizil, partenera de viață a lui Vanghelie, și Ana-Maria Cătăuță, consiliera lui Geoană, au înregistrat la OSIM marca „Partidul Social Democrat Independent”.
În prezent, partidul este condus de către Marian Vanghelie şi, cel mai probabil, îl vor susţine pe Mircea Geoana la alegerile prezidenţiale, candidatul creditat cu cele mai mari şanse a intra în turul 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *