Ploi şi inundaţii în Franţa şi Italia, la o săptămână după uraganul Kirk

Ploi şi inundaţii în Franţa şi Italia, la o săptămână după uraganul Kirk

Mai multe regiuni din Franţa se află sub cod roşu din cauza ploilor şi a inundaţiilor din ultimele zile. Autostrada principală din Lyon şi mai multe căi rutiere sunt închise.

Autoritățile au evacuat câteva cartiere și le-au cerut localnicilor să nu se expună pericolelor făcând fotografii și clipuri video. Situaţia este similară în Italia, unde vremea rea a lovit Toscana. Străzile, mai multe garaje şi subsoluri de clădiri au fost inundate.

Sudul Franţei se confruntă cu inundaţii catastrofale, după precipitaţiile record căzute ieri în mai multe regiuni. Apa în exces a produs pagube importante, mai multe localități sunt izolate şi numeroase şcoli au fost închise. Aproape zece mii de locuințe au rămas fără electricitate, conform TVRInfo.

Ploile puternice au lovit şi nordul Italiei, unde râurile au ieşit din matcă. Mersul trenurilor a fost dat peste cap, iar maşinile au luat-o la vale pe străzi, din cauza torenţilor. Cele mai afectate zone sunt Genova şi Liguria, unde viitura a măturat totul în cale.

Inundațiile din Franța şi Italia vin la o săptămână după ce uraganul Kirk a afectat vestul Europei. La începutul lunii septembrie, Europa Centrală a fost lovită de cele mai grave inundații din ultimele două decenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *