Şoferii vor putea să circule între Buzău şi Focşani pe autostradă

Şoferii vor putea să circule între Buzău şi Focşani pe autostradă

Vom putea circula pe încă 130 de km de autostradă din decembrie. Este vorba în primul rând despre o porțiune din Autostrada Moldovei care leagă Buzăul de Focșani.

Pe șantier se lucrează intens și foarte probabil va fi scurtat termenul din contract. Dar, și de la Ploieşti pana la Buzău şoferii vor ajunge mai repede pentru că sunt aproape gata și 50 de km de autostradă.

România trebuie să termine până în 2026  Autostrada Moldovei construită cu banii din PNRR şi de la Banca Europeană de Investiţii.

Autostrada Moldovei A 7  care leagă Ploieştiul de Paşcani are o lungime de 319 km şi costă aproximativ 22 de miliarde le lei fără TV, conform TVRInfo.

Lucrările au început greu, dar o treime din noua șosea de mare viteză esteaproape gata şi va fi dată în folosinţă în următoarele luni. Chiar din decembrie, şoferii vor putea să circule între Buzău şi Focşani pe autostradă.

Tronsonul de autostradă dintre Buzău si Focșani cuprinde 23 de poduri și 3 pasaje peste calea ferată.

Se lucrează intens şi pe autostrada Ploieşti – Buzău. Aproape 80 % din șosea este gata. Pe porţiunea dintre Pietroasele şi Buzău se va circula însă mai târziu. Aici lucrările au început abia în prima parte a anul acesta după mai multor contestaţii.

Asociațiile independente nu sunt la fel de optimiste.

România are acum puţin peste 1000 de km de drumuri de mare viteză.  Alţi 800 de km sunt în lucru iar pentru încă 1000 de km, sunt în derulare licitații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *