450 de muncitori lucrează zilnic la Autostrada A1 Lugoj-Deva, lotul 2. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe șantier

Coșmarul șoferilor care circulă pe A1 și sunt nevoiți să coboare de pe autostradă pe segmentul Margina-Holdea se va termina, în cel mai optimist scenariu, abia peste 2 ani!

Lucrările pe lotul de 9 kilometri, cu celebrele tuneluri pentru urși, au fost reluate la începutul acestei veri, după o pauză de 7 ani.

Pe șantier sunt acum câteva sute de muncitori și utilaje, iar in perioada următoare, numărul acestora ar trebui să se dubleze.

Autoritățile speră ca tronsonul să fie gata înainte de termen și să se poată circula neîntrerupt de la Sibiu până la granița cu Ungaria.

Până atunci, șoferii sunt nevoiți să circule în continuare pe drumul național 68A, care necesită reparații constante și pe care se formează zilnic cozi kilometrice.

Sunt perioade în care se pierd și câteva ore pe cei 13 kilometri de drum.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a verificat șantierul.

Sunt vreo 450 de muncitori pe șantier zilnic. Aproape 200 de utilaje, urmând probabil ca, lunile viitoare, din discuțiile pe care le-am avut cu constructorul, să se dubleze numărul de persoane și de utilaje”, a declarat Grindeanu.

Mobilizarea este una foarte bună și va continua să fie și mai bună”, a adăugat el.

Undeva până în 10% suntem, 5-6-7-8%. Din acest moment, pot să spun, sau poate în urmă cu cam o lună, s-a început efectiv în forță. (…) Eu mă aștept ca mult mai repede de finalul anului 2026 această lucrare să fie finalizată”, a mai subliniat ministrul Transporturilor.

The post 450 de muncitori lucrează zilnic la Autostrada A1 Lugoj-Deva, lotul 2. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe șantier appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *